IPB

Здравейте ( Вход | Регистрация )

Collapse

Забележка

Всички нови произведения са в режим на одобрение. Моля имайте малко търпение, преди да видите произведенията си на бял свят.

Collapse

Най-активни

geromir (271 Произведения)

victo (233 Произведения)

passion (226 Произведения)

Питагор (220 Произведения)

Киаксар (210 Произведения)

парнарев (201 Произведения)

foreigner (195 Произведения)

pin4e (193 Произведения)

imbecile (188 Произведения)

Mila (187 Произведения)

Collapse

Статистика

Произведения: 12949
 Посещения: 1944936
 Категории: 14

1 Потребител(и) разглеждат статиите
(1 Гости и 0 скрити)
0 Потребители:

Принтиране 

Произведения Произведения -> Други произведения -> НАЙЛОНОВАТА ТОРБИЧКА

Няма изображение
Заглавие: НАЙЛОНОВАТА ТОРБИЧКА
Публикувано на: Mar 9, 2010
Автор: hadjito
Раздел: Други произведения
Посещения: 85
Kоментари: Натиснете тук
Анотация:      Една найлонова торбичка привлича погледа ми върху боровия връх. Тя е окачена там от порива на добронамерения вятър.

Произведения НАЙЛОНОВАТА ТОРБИЧКА -> Съдържание

НАЙЛОНОВАТА ТОРБИЧКА

Една найлонова торбичка привлича погледа ми върху боровия връх. Тя е окачена там от порива на добронамерения вятър. Аз знам, че той изобщо не е искал да вдигне и развее това знаме на човешкото безхаберие и безотговорност –  нали е само вестоносецът на идващата, така желаната, очакваната пролет; искал е само с топлия си дъх да отвори широко очите на набъбналите пъпки в клоните, и да изтегли връхчетата на тревите от рохкавата пръст. Навярно му се иска и на него да напълни тази найлонова торбичка с въздух, да я издуе и да я издуха надалече от погледите на жадуващите за чудото на красотата хора в пролетната утрин. Слязъл долу от сиянието на върха, погледът ми спира  на тази нерадостна картина – още купища такива пръснати торбички, опаковки и хартии се ветреят в храстите и младата трева, захвърлени от немарливи посетители на този дивен кът. Търкалят се опразнени бутилки и навяват мрачни мисли за бъдещето на планетата Земя. При тази гледка, помръква хубавото настроение от пролетта, от онзи мек и ненатрапчив дъх на цъфналите теменужки в раззеленилите се храсти край пътеката. Понякога с един замах, с едничък жест, с постъпка неуместна, човек успява да убие великата хармония в природата и да вгорчи деня.
Олекотена версия на форума (без картинки) Време: 09.09.2010 - 15:18